Mijn 8-jarige snapt het financiele spel een stuk beter dan menig ondernemer

Mijn 8-jarige snapt het financiele spel een stuk beter dan menig ondernemer

Mijn oudste heeft een aantal grote hobbies: Donald Duckjes lezen staat tegenwoordig met stip op 1. Maar Pokémon Monepoly spelen is ook wel een hele grote liefde van hem. Dus van de week, toen hij een flinke stapel Duckjes had verslonden, vroeg hij of ik met hem wilde Monopolyen.
We waren zo’n twintig minuutjes in het spel toen mijn kaak naar de tafel zakte. Op zijn goed engels: een jaw-dropping moment.
Hij zei namelijk het volgende: ‘Mam, dit leg ik opzij zodat ik straks Nidoking kan kopen.’
En met één vloeiende beweging legde hij een briefje van 500 aan de kant.

Even de ondertiteling voor het geval de Pokémon-versie van dit spel jou niet bekend is: Nidoking is de ‘Kalverstraat’ van het Pokémon Monepoly.
En zoonlief heeft een heldere strategie: Kopen! Bouwen! Winnen! En dan vooral de duurste straat!

Ik was trots! En greep het moment direct aan om hem te complimenteren met zijn slimme strategie! Want als hij dit gedrag meeneemt naar zijn volwassenheid, dan ligt er nog een mooie, financieel gezonde en stressvrije toekomst in het verschiet.

Ik weet niet precies hoe hij aan deze wijsheid komt.
Het kan gewoon logisch denken zijn. Het logische denken wat wij allemaal ooit hadden – totdat we ‘leerden’ dat geld moet rollen. En totdat we ‘ontdekten’ dat je ‘gewoon’ een lening kan afsluiten als je iets nodig hebt.
Wellicht was het praktijk ervaring. Toen ik laatst al mijn straten op hypotheek legde om méér te kunnen kopen, verloor ik het spel glansrijk.
Of misschien was het toch de les die ik hem al sinds zijn vijfde mee geef? Hij heeft namelijk twee spaarpotten. 90% van zijn zakgeld gaat in de gewone spaarpot – om uit te geven. 10% gaat in de kluis. Voor later. Geld opzij leggen krijgt hij dus met de paplepel ingegoten.

Wat het ook is; ik koester dit. Want ik geloof oprecht dat street-smart financiële wijsheid ons een stuk verder helpt dan the theorietjes uit boeken.

Dat laatste is overigens een serieus probleem. Want ondernemers krijgen maar weinig financiële kennis aangeleerd, en de kennis díe ze leren, is veel te theoretisch. Dan leren we ze over debet en credit en de verhouding tussen het eigen en het vreemd vermogen op de balans. Seriously – het aantal ondernemers dat dankzij deze kennis de juiste strategische keuzes maakt, is op één hand te tellen!

Wat ondernemers wél nodig hebben, is praktische handvatten om hun financiën te managen. Zodat ze niet hoeven te piekeren over de belastingaanslag, altijd salaris krijgen, een buffer opbouwen voor zware tijden, zonder stress de rekeningen kunnen betalen en boven al financieel onderbouwde keuzes kunnen maken zónder dat ze de boekhouding hoeven uit te pluizen.

Ben jij boekhouder, accountant of businesscoach en wil jij je klanten op een super praktische, leuke en toegankelijke manier helpen om grip op cijfers te krijgen?
Meld je dan aan voor het gratis informatiewebinar via Word een Profit First Professional. Dan vertel ik je hoe het Profit First Professionals programma precies dat voor je kan betekenen!

Op dit moment zijn er ruim 70 kantoren (boekhouders, accountants en business-experts) aangesloten bij Profit First Professionals.

De Profit First Professionals (PFP’ers) zijn allemaal anders, met andere ideale klanten, andere diensten en andere fase waarin hun bedrijf zit. Maar ze delen één ding:

Alle PFP’ers geloven dat hun klant succesvoller, gelukkiger en financieel vrijer kan zijn, en dat ZIJ kun klant daarbij kunnen helpen!

Dat is wat ze ten diepste willen. Bijdragen aan het succes van de klant. Meerwaarde leveren. En door dat te doen zelf ook met meer plezier, gemak en winst ondernemen.

Is dit wat jij ook wilt? Dan is het worden van Profit First Professional / Winstadviseur wellicht ook de juiste volgende stap voor jou!

Profit First Professionals is een opleidingsprogramma, een certificering en een community. We leren je Profit First te gebruiken in het werk met je klant, maar we leren je zoveel meer! Van het vinden en aantrekken tot je ideale klant, tot marketing, tot beter en met meer gemak verkopen, van coachingsvaardigheden tot het geven van workshops. Van het overstappen van uurtje- factuurtje naar pakketprijzen tot het stoomlijnen van je processen zodat de btw-maand geen piekmaand meer is. Het komt allemaal aan de orde!
De community is daarnaast echt the place to be. Je hoeft het niet alleen te doen. Wij zijn er om met je mee te denken, mee te dromen, mee te vieren!

Ik geef een aantal keer per jaar een online informatiebijeenkomst waarin ik vertel:

  • Wat het inhoudt om Profit First Professional / Winstadviseur te worden
  • Wat je allemaal krijgt voor het membership
  • Wat het oplevert om PFP te zijn
  • Wat de investering is
  • Hoe je mee kunt doen en wanneer je kunt starten

Ben je nieuwsgierig? Meld je dan snel aan. Als je na de sessie met me verder wil praten, plan je zelf een afspraak in mijn agenda in!

Aanmelden Informatiebijeenkomst (online) Profit First Professionals.

We staan aan het begin van een nieuw tijdperk en jij kunt daar onderdeel van zijn!

Heel graag tot dan!

Ps – kun je er niet bij zijn maar heb je wel interesse?
Meld je dan wel aan, dan kijk ik of er een andere manier is om je te informeren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.