PFP webinar - De Man wilde er een Glossy boekje bij

De Man wilde er een Glossy boekje bij

Bijna 10 jaar geleden, op een druilerige dag in januari, gaf De Man aan eigenlijk wel eens wat cijfers over mijn bedrijf te willen zien. Ik bedoel, ik werkte hard, bracht geld in het laatje en sprak over klanten, lanceringen en nieuwe diensten. Maar hoe ik nu eigenlijk echt draaide, daar had hij geen idee van.

Ik vond het een goed idee. En ik dacht: we maken er een momentje van. Ik reserveerde een goed restaurant (zo eentje met meer dan 4 gangen) en nodigde hem uit.
“Ik wil er wel een glossy boekje bij”. Hij zei het in het voorbijgaan. En bedoelde daarmee: een balans en winst en verliesrekening, netjes uitgeprint met een mooi kaftje eromheen.

Ik onthield: Flashy boekje.
Nou ja, kniesoor die daar op let.

Anyway, ik printte een Balans en W&V rekening. Maakte een mooi kaftje met daarop ‘Flashy boekje 2014’ en we gingen sjiek uit eten. Ik presenteerde de cijfers en De Man stelde goede vragen.

De jaren die daarop volgden, werd dat een gezonde gewoonte. Het boekje werd uitgebreid met een begroting en met grafiekjes. Beide op verzoek van De Man. We sloegen een paar jaar over (Corona hielp niet) en herstelden dit jaar (vorige week!) een goede gewoonte in ere.

PFP webinar - De Man wilde er een Glossy boekje bij

Het Glossy boekje (of een variant daarop) werd door vele ondernemers geïmplementeerd. Ze ontdekten dat ze daarmee cijfers leuker maakten. Dat het fijn was, om met hun partner eens echt goed over De Zaak te praten. Dat ze zichzelf en hun bedrijf serieuzer gingen nemen. Het idee van het presenteren van cijfers, droeg bij aan hun bedrijf.

Een Glossy boekje is maar een van de vele dingen die helpt om cijfers leuk, praktisch en toegankelijk te maken. Profit First is ook zo iets. Het lijkt voor jou als boekhouder, accountant, fiscalist of business-expert wellicht simpel. Maar voor je klanten is het letterlijk life changing.

Ben je benieuwd wat Profit First voor jou en je klanten kan betekenen? En hoe jij het leven van je klanten kunt veranderen dankzij de Profit First methode?

Sluit dan aan bij het eerst volgende PFP informatiewebinar waarin ik vertel:

  • Wat het inhoudt om Profit First Professional te worden
  • Wat je allemaal krijgt voor het membership
  • Wat het oplevert om PFP te zijn
  • Wat de investering is
  • Hoe je mee kunt doen en wat de volgende stap is – hint: je kunt je tijdens de informatiesessie nergens voor aanmelden. Je kunt wel een afspraak inplannen in mijn agenda om met me verder te praten als je wilt.

Ben je nieuwsgierig? Meld je dan snel aan. Als je na de sessie met me verder wil praten, plan je zelf een afspraak in mijn agenda in!

Meld je dan hier aan voor de informatiesessie

Heel graag tot dan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.