ProfitCon 2023 Mike

Mijn 8 inzichten uit ProfitCon 2023

Ik stap over een paar uur in het vliegtuig naar New York. Voor ProfitCon USA. En nog geen anderhalve week geleden vond ProfitCon NL / BE plaats: Je kunt het haast niet gemist hebben 😉 social media ontplofte tijdens en na dit geweldige tweedaagse event.
Het was heerlijk om het enthousiasme van alle deelnemers te zien. Wat een energie! Wat een inzichten! Wat een mooie interactie tussen de deelnemers!

In deze blog deel ik mijn 8 grootste inzichten van 8 sprekers:
(ik sla mezelf even over 😉 Ik sprak ook – anderen mogen hun inzichten uit mijn workshop delen ;-))

Muziekale opening met Anne Ermens
Anne Ermens opende ProfitCon met een maatwerk lied op de tekst van John Maxwell:
A leader is one
who knows the way,
goes the way,
and shows the way
Natuurlijk was het spannend om bijna 100 accountants in de eerste minuten van de eerste dag te vragen hun stem te gebruiken. Maar dankzij deze opening, waren we allemaal lekker los en vol energie voor alles wat ging komen. ProfitCon gaat nooit over achteroverleunen en absorberen, maar over zelf in actie komen. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen 😉 En wil je dat mensen een tekst echt onthouden? Laat het ze zingen! Ik heb nog steeds het deuntje in mijn hoofd, en ik las op Linkedin dat ik niet de enige ben ;-))

Eerste spreker: Mike Michalowicz
Mike (de grondlegger van Profit First) is gewoon een weergaloos spreker. Hij combineert storytelling met eigen ervaringen en praktische, direct toepasbare tips. En Mike deed nog iets – hij legde met alle deelnemers kort contact. Hij ging met zijn microfoon en intense blik de hele zaal rond. Sterk!
Mike gaf oprecht tientallen inzichten en lessen. Deze bleef me in ieder geval bij:

Van automatische piloot naar bewust kiezen
In het kleine moment tussen een actie en jouw reactie: daar ligt de keuze. Je kunt daar iedere dag aan werken. Met bewustwording verandert een gewoonte in een keuze.

Danielle Navas-Brandt
Danielle inspireerde ons in een geweldig mooie keynote om een online vertrouwensrelatie met onze klant op te bouwen. Danielle bracht het They Ask You Answer systeem (en het boek) naar Nederland. Ze inspireerde ons om de vragen waar onze klanten mee lopen, open en eerlijk te beantwoorden in blogs en vlogs.
The Big 5 zijn vragen die te maken hebben met:
– De kosten van je dienst / product
– Mogelijke problemen (met je dienst / product)
– vergelijkingen met anderen (de concurrent)
– Lijstjes met ‘The best off’
– Reviews (testimonials)

Mijn grote inzicht na de keynote van Danielle is dat ik dan wel eerlijk en transparant ben, maar dat ik lang niet alle vragen van mijn klanten online beantwoord. En dat ik daardoor mijn klanten met vragen laat zitten, waardoor ze wellicht nooit contact met me opnemen. Zonde!

Robert Wohl
Robert dook met ons de dieptes van het salesgesprek in. Van hem leerde ik vele zinnen die ik gewoon één op één kan gebruiken. De eerste zette ik gisteren al in: ‘Waarom spreken wij elkaar vandaag?’ Het is een mooie opening voor wanneer een potentiële klant met mij een afspraak in plant. Ik kader direct het gesprek en ik vraag de klant verantwoordelijkheid te nemen voor de richting van het gesprek. Zoveel krachtiger dan ‘Wat leuk elkaar te spreken’. Die is dan wel vriendelijk (en kan er best voor) maar geeft geen richting!

Richard en Jacarrino
Schreven een boek: Veel omzet Geen gezeik. Ze gaven ons tientallen tips om de controle over ons werkplezier in eigen hand te nemen. Want vervelende klanten kosten veel te veel energie. Een tip die bij veel luisteraars bleef hangen was die over de vriendenprijs. Vragen vrienden je wel eens om een vriendenprijsje te maken? De formule van Jacarrino is: Vriendenprijs = Normale prijs + 20%; Want vrienden gunnen je net iets meer 😉 Nog los van of ik dit ga gebruiken, ik hou van de ‘omdenkende’ manier om naar je business te kijken. Je maakt de zaken lichter en minder gecompliceerd. Dat vind ik een heerlijke insteek!

Ikzelf
Ik opende de tweede dag met een workshop rondom ‘Voel je sterk ongeacht de omstandigheden’. Ik zal een fotootje van de masker opdracht toevoegen 😉 Wil je meer weten? Vraag er mij of een van de deelnemers gerust naar!

Janine van Vliet
Ook Janine, Profit First Professional, gaf een indrukwekkende keynote. Behalve dat deze qua opbouw uit het boekje was, maakte de combinatie van haar persoonlijke verhaal en een super praktische formule en oefening dat deze bij iedereen bleef hangen. We hebben allemaal wel eens gehoord van de formule: Succes = Competentie x Zichtbaarheid, toch? Maar de super praktische oefening die Janine met ons deed rondom deze oefening, maakte dat dit tot een groot inzicht bij deelnemers leidde.

Thijs Verlangen
Thijs Verlangen ging met ons na de lunch aan de slag rondom het onderwerp Vermogen opbouwen. Ik heb zelden een spreker zoveel inhoud in zo’n hoog tempo horen geven, zonder dat het saai werd. Onwijs knap – de zaal hing letterlijk aan zijn lippen. Thijs legde ons haarfijn uit waarom je niet met een vermogensbelegger in zee moet gaan (dankzij zijn weinig verhullende taalgebruik vergeten we dit nooit meer) – maar daar bleef het niet bij: Hij vertelde ons EXACT hoe we wel vermogen moeten opbouwen. Ik ontdekte dat ik het niet slecht doe, maar dat het nog veel beter kan – geautomatiseerder en met lagere kosten. Hier ligt een belangrijk actiepunt voor mij!

Denise Dechamps
Denise was onze closing speaker. Ze nam ons mee in de wereld van de lichaamstaal. We hebben genoten van de praktische handvaten en de hilarische voorbeelden. De ‘handenschud’ oefening maakt dat ik nooit meer zomaar met je handen kan schudden. Het is ongelofelijk hoeveel informatie je uit een eenvoudige eerste kennismaking kunt halen.

Hieronder een sfeerimpressie van de sprekers en het event:

Enne? Ben je er volgend jaar bij? Je kunt nu al je ticket reserveren op ProfitCon.nl

ProfitCon 2023 Femke Hogema    ProfitCon 2023 Mike em Femke

ProfitCon 2023 Anne Ermens    ProfitCon 2023 zaal

ProfitCon 2023 Mike    ProfitCon 2023 Mike mic

ProfitCon 2023 Danielle Navas    ProfitCon 2023 Robert Wohl

ProfitCon 2023 netwerken    ProfitCon Keynote Femke

ProfitCon 2023 Janine van Vliet    ProfitCon 2023 Thijs Verlangen

ProfitCon 2023 Denise Dechamps    ProfitCon 2023 Femke Hogema

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.