Bart’s Retail (Bakker Bart) is als eerste franchiseorganisatie gecertificeerd als Profit First Professional. ‘Profit First’ is een methode die geïmplementeerd kan worden als onderdeel van de service die Bart’s Retail verleent aan haar franchisenemers.

Waarom lukt het ondernemers niet om te reserveren voor inkomstenbelasting of toekomstige investeringen? Waarom herhaalt dit gedrag zich ieder jaar en leert een ondernemer niet van het verleden?  “Deze vragen hielden mij al jaren bezig”, zegt Janine van Vliet, operationeel controller bij Bart’s Retail.  Van Vliet las vorig jaar het boek Profit First van Mike Michalowicz en was direct overtuigd dat dit boek de sleutel ging zijn tot succes bij veel ondernemers en dus ook voor Bakker Bart-franchisenemers.

Wat is Profit First?

Profit First is een leuk, praktisch en toegankelijk systeem om de cashflow te managen dat aansluit bij natuurlijk menselijk gedrag. Binnen de Profit First adviesmethode is winst geen restje dat aan het eind van de rit overblijft; maar onderdeel van elke betaling die wordt ontvangen. ‘Profit First’ is een cash managementsysteem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. Het veegt de internationale formule Omzet – Kosten = Winst van tafel. In plaats daarvan krijgt winst een prominente plek: Omzet – Winst = Kosten.

Waarom biedt Bakker Bart de methode Profit First aan?

Bart’s Retail is sinds begin dit jaar aangesloten bij Profit First Professionals Nederland. Deze organisatie wordt geleid door Femke Hogema, ook wel bekend van het televisieprogramma ‘Hoeveel ben je waard’. Zij leidt o.a. accountants en boekhouders op tot Profit First Professional.

Janine van Vliet: “Met Profit First helpen wij onze franchisenemers op een overzichtelijke manier hun rendement te verbeteren. Een aantal franchisenemers maakt inmiddels gebruik van het systeem en geeft aan dat het heel erg fijn werkt. Het is overzichtelijk en je weet direct of je voldoende geld hebt om bijvoorbeeld een investering te kunnen doen.”. “Wij zijn er trots op, dat wij deze methode nu als eerste franchiseorganisatie in Nederland met keurmerk ‘Profit First Professional’ mogen aanbieden” .

Wil jij Profit First Professional worden?

Duizenden boekhouders wereldwijd gebruiken de bekende Profit First methode om enerzijds méér omzet per klant te behalen én anderzijds hun klanten te helpen aan een hoger rendement. Hoe? Dankzij een geweldig slim cash allocatiesysteem: Profit First.

Wil je als boekhouder, belastingadviseur of accountant ook in de toekomst relevant zijn voor je klanten? Wil je een goed inkomen blijven verdienen zonder dat je je klantenbestand hoeft te verdubbelen? Dan moet je waarde toevoegen die voorbijgaat aan het op orde brengen van de cijfers: word winstadviseur! Als financieel expert was het doen van de boekhouding en het verzorgen van de fiscale aangiften het doel van je werk. Dankzij automatisering, nemen computers meer en meer van de standaardwerkzaamheden voor hun rekening. Wij leiden boekhouders en accountants op tot Profit First Professional.

Een Profit First Professional is een boekhouder, accountant of businesscoach die de Profit First methode gebruikt om zijn klanten te begeleiden naar een winstgevend(er) bedrijf. Wil jij Profit First Professional worden? Meld je aan voor onze gratis online informatiesessie. Klik op de button voor meer informatie over deze webinar.